Informacje w podsumowaniu zamówienia

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.

Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Polityka prywatności

Polityka prywatności DELIXIRUM

Jak pewnie wiesz, 25 maja 2018 r. zaczęły obowiązywać nowe przepisy o ochronie danych osobowych - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (czyli znane potocznie jako „RODO” lub w angielskim Internecie jako „GDPR”). Tekst tego aktu prawnego znajdziesz pod tym adresem: https://giodo.gov.pl/pl/file/10574.

Zgodnie z RODO przygotowaliśmy Politykę prywatności, którą zamieszczamy poniżej. Ze swej strony możemy zagwarantować, że dbamy o bezpieczeństwo i poufność wszystkich danych, i bez wyraźnej konieczności, opisanej w dalszej części, nie udostępniamy ich osobom trzecim.

Twoje dane osobowe pozyskujemy od Ciebie w sposób całkowicie dobrowolny. Przekazujesz je w wyniku korzystania ze strony internetowej (np. zapisując się na newsletter, wysyłając do nas maila, tworząc konto na stronie czy także składając zamówienia za pośrednictwem sklepu). Poniżej przedstawiamy Tobie szczegółowe informacje na ten temat.

Kto jest administratorem danych osobowych?

Administratorami danych osobowych jest Robert Pietrzak, prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą pod firmą „Robert Pietrzak”, adres: ul. Pszczyńska 192, 44-100 Gliwice, NIP: 6262781326, REGON: 241963737 oraz Mariusz Pietrzak prowadzący działalność gospodarczą pod firmą „Mariusz Pietrzak”, adres: ul. Pszczyńska 192, 44-100 Gliwice, NIP: 6262818578, REGON: 241963720 – działający jako wspólnicy spółki cywilnej BRACIA PIETRZAK SPÓŁKA CYWILNA ROBERT PIETRZAK MARIUSZ PIETRZAK, NIP: 6262997026, REGON: 241956890, adres: ul. Pszczyńska 192, 44-100 Gliwice.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania związane z opracowaną przez nas polityką prywatności to zachęcamy do kontaktu mailowego pod adresem info@delixirum.com . Odpowiemy Tobie tak szybko jak to możliwe.

 

Twoje uprawnienia

Jeśli w związku z korzystaniem z naszej strony internetowej będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe to przysługują Tobie następujące uprawnienia:

  • prawo dostępu do tych danych;
  • prawo ich sprostowania;
  • prawo do usunięcia tych danych (potocznie określane jako prawo do bycia zapomnianym);
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych;
  • prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych;
  • prawo do przenoszenia danych;
  • prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (Urząd Ochrony Danych Osobowych, Warszawa, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

 

Zawsze możesz zwrócić się do nas z pytaniem jakie konkretnie Twoje dane osobowe przetwarzamy.

 

Komu powierzam Twoje dane osobowe?

 

Prawidłowe funkcjonowanie naszej strony internetowej jest możliwe dzięki wykorzystaniu infrastruktury podmiotów trzecich. W trosce o Twoje dane osobowe starannie dobieramy naszych partnerów, aby gwarantowali jak najwyższy poziom bezpieczeństwa. Dane osobowe użytkowników naszej strony internetowej powierzamy:

  1. Prohost – jest to firma odpowiadająca za hosting strony internetowej oraz obsługę naszej poczty mailowej,
  2. Podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską,
  3. Akcydentalnie powierzamy też przetwarzanie Twoich danych osobowych osobom, które pomagają nam w administrowaniu strony internetowej.

 

Cel, podstawa, okres i zakres przetwarzania danych osobowych naszych użytkowników

 

Twoje dane osobowe pozyskujemy od Ciebie w sposób całkowicie dobrowolny. Przekazujesz je w wyniku korzystania ze strony internetowej (np. zapisując się na newsletter, wysyłając do nas maila przez formularz kontaktowy, a także składając zamówienia za pośrednictwem sklepu). Poniżej przedstawiamy Tobie szczegółowe informacje na ten temat.

 

Newsletter

 

Na nasze stronie internetowej istnieje Newsletter. Zapisanie się do niego jest oczywiście dobrowolne. Zgłoszenie się do niego wymaga podania adresu mailowego oraz imienia. Te dane są następnie przeze nas wykorzystywane, aby móc wysyłać Tobie maile związane z tematyką naszej strony internetowej.

 

Podstawą przetwarzania tych danych osobowych jest udzielona przez Ciebie zgoda podczas zapisu (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Podane przez Ciebie dane osobowe będą przetwarzane przez czas funkcjonowania Newslettera. Oczywiście o ile wcześniej sam się z niego nie wypiszesz. W każdym otrzymanym mailu – na samym dole – istnieje link do wypisania się z Newslettera.

 

Kontakt

 

Możesz do nas napisać e-maila. W ten sposób przekazujesz nam swój adres mailowy oraz inne dane przekazane w wiadomości (np. Twoje imię lub nazwisko podane w podpisie).

 

Podstawą przetwarzania tych danych osobowych jest Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona podczas korzystania z tej formy kontaktu, a następnie także tzw. prawnie uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) w postaci archiwizacji wiadomości. Przekazane w ten sposób dane osobowe będą przeze mnie przetwarzane do czasu ich usunięcia z serwera – o ile sam wcześniej nie zgłosisz żądania ich usunięcia.

 

Sklep internetowy – obsługa zamówień

 

Za pośrednictwem naszej strony internetowej możesz zakupić liczne produkty związane z kosmetyką samochodową. Szczegółowa oferta znajduje się bezpośrednio na stronie sklepu.

 

Składając zamówienie musisz wypełnić formularz poprzez podanie takich danych jak: Imię, Nazwisko, adres zamieszkania, telefon oraz adres e-mail. Jest to niezbędne do tego, abyśmy mogli zrealizować zamówienie, wystawić fakturę VAT (jeżeli będzie taka konieczność) lub rachunek.

 

Podstawą przetwarzania przekazanych w ten sposób danych osobowych jest konieczność realizacji umowy (art. 6 ust. 1 lit.b RODO). Twoje dane będą przetwarzane przez czas niezbędny do wykonania zamówienia, a po jego zrealizowaniu także w celach archiwizacyjnych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

 

Ciasteczka (czyli tzw. cookies) i inne technologie śledzące

 

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Są to pliki tekstowe wysyłane do komputera odwiedzającego, które identyfikują go w sposób potrzebny do uproszczenia i przyspieszenia działania serwisu. Ciasteczka nie są szkodliwe dla komputera, jak również dla użytkownika i jego danych (nie zawierają danych poufnych, jak imię, nazwisko, adres). Każdy użytkownik może je wyłączyć w ustawieniach własnej przeglądarki. Instrukcja zarządzania plikami cookies jest dostępna na stronie:

http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies

Swoją stronę mam powiązaną z serwisem Google Analytics. Pliki cookies pozwalają na jego prawidłowe działanie funkcji. Dzięki niemu mogę zdobyć i analizować informacje na temat: liczby osób odwiedzających stronę, czasu wizyt, wykorzystywanego rodzaju przeglądarki, urządzenia, geolokalizacji, skuteczności kampanii marketingowych. Z danych tych korzystamy w celu udoskonalenia naszej strony.

Z racji tego, że wykorzystujemy wtyczkę Google Analytics to Twoje dane osobowe są przekazywane do Stanów Zjednoczonych Ameryki. Wynika to z tego, że infrastruktura techniczna Google znajduje się właśnie w USA. Dostawca tego rozwiązania skrupulatnie podchodzi do ochrony danych osobowych. Korzystanie z tego rozwiązania jest możliwe dzięki tzw. standardowym klauzulom umownym, które zostały zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Naszą stronę mamy również powiązaną z Facebook’iem (tzw. Pixel Facebooka). Te pliki cookies umożliwiają działanie funkcji statystyk Facebooka. Oprogramowanie to pomaga zdobyć i analizować informacje na temat: liczby osób odwiedzających stronę, skuteczności kampanii marketingowych. Z danych tychy korzystamy w celu udoskonalenia naszej strony.

Z racji tego, że wykorzystujemy wtyczkę Facebook Pixel to Twoje dane osobowe są przekazywane do Stanów Zjednoczonych Ameryki. Wynika to z tego, że infrastruktura techniczna Facebooka znajduje się właśnie w USA. Dostawca tego rozwiązania skrupulatnie podchodzi do ochrony danych osobowych. Korzystanie z tego rozwiązania jest możliwe dzięki tzw. standardowym klauzulom umownym, które zostały zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Logi:

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera. Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przeze nas w celu Twojej identyfikacji. Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

 

Niniejsza polityka prywatności wchodzi z życiem z dniem 24.06.2021 r.

 



do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl